Flying tiger

flyingtiger1Al een paar maanden geleden werd ik getipt: de winkel Flying Tiger zou fijn gutsrubber verkopen. En ik ben altijd benieuwd naar nieuwe gutsmaterialen. Het duurde een tijd voordat ik gelegenheid nam om zo’n winkel te bezoeken, en nadat het rubber in huis was, duurde het ook nog even voordat ik weer aan gutsen toe kwam.

Deze week was het zover. Ik gutste een naamstempeltje in opdracht, en besloot het nieuwe spul uit te proberen. En zowaar, ik ben positief! Het voelt stevig aan, alsof de stempel op lange termijn beter van kwaliteit blijft dan een goedkoop wit gum. En het gutst lekker soepel, en het rubber is ook wel vergevingsgezind: je kan een lijntje een beetje bijwerken.

De prijs-kwaliteit verhouding vind ik erg goed: EUR 3 voor twee blokken, in omgekeerde kleuren. Zoals je ziet is het rubber voorzien van twee kleurlagen, dus als je gutst komt de andere kleur te voorschijn. Dat helpt bij het zien waar je hebt gewerkt. Voor mij is het geen must, maar als je er van houdt is het mooi meegenomen. Geen nadeel? Jawel, er komt een stevige chemische lucht van het rubber af.

Conclusie: dit materiaal mag in mijn collectie, naast witte gummen van de Wibra, Hema en Action (die ik waardeer om de kleur, dikte en betaalbaarheid) en naast het altijd nog allerfijnste (maar helaas ook duurste) roze Speedy Carve, dat gewoon het beste snijdt en houdt.

flyingtiger2

Dit bericht is geplaatst in stempels met de tags , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Flying tiger

 1. Anouk schreef:

  Tja….haha, het is dat ik Flying Tiger zelfs zo’n leuke winkel vind, dus ze mogen van mij….Hema heeft ook een mislukte poging gedaan. Maar Speedy blijft het fijnste natuurlijk 😉
  En ik ga ook eens testen, guts zelf namelijk laatste tijd weer wat grote objecten, en dan is dit misschien wel iets economischer.

 2. Jes schreef:

  Hoi Ilse, weet jij zo of ze ze nog steeds verkopen by flying tiger? Was er gister even, maar kon ze niet vinden!

 3. Indra schreef:

  De blauwe rubber die ze onder andere bij appleblues verkopen is ook héél fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.