Materialen

De Onvermijdelijke Antwoorden op de Onvermijdelijke Vragen over het materiaal dat ik gebruik:

Voor het maken van stempels:

– Vooral gummen van de Action, Hema en Wibra, hoewel het (duurdere) roze Speedycarve mijn favoriet blijft. Onder de tag ‘materiaal‘ vind je diverse blogposts over mijn ervaringen met verschillende soorten en merken gum, rubber en lino, aangezien ik het leuk vind om nieuw materiaal uit te proberen.

– Ik heb allerlei soorten en merken gutsjes vergaard, maar gebruik de Abig-gutsen #1 (v) en #2 (u) het liefst en het meest, plus een Staedtler #1 gutsje (v) voor de kleinere details. Verder heb ik graag mijn Pfeilgutsje (u, 1 mm) en een chirurgisch snijmesje bij de hand.

-Ik gebruik graag Versacolor (cubes) en Versamagic (dewdrops) inktkussentjes, maar heb ook wat Colorbox in huis. En voor het langehalensnelthuis-stempelwerk gebruik ik daarnaast simpele kantoorbenodigheden-inktkussens.

-Stempels voor eigen gebruik plak ik zelden op hout, dat scheelt (opberg)ruimte. Aangezien mijn meeste stempels klein zijn, werkt het prima. Bewaren doe ik in doorzichtige clear cases, een soort dvd-hoesjes.

En al dat spul schuim ik vooral bij elkaar via webshops. Oh ja: de ontwerpen zijn -op een uitzondering na- door mijzelf getekend.

Voor het maken van tekeningen en illustraties:

-Pen. Of het nou Bicpen, fineliner of gel- of rollerpen is. En soms een brushpen.

-Potlood. Grijs en kleur (Polychromos van Faber Castell).

-Waterverf van Winstor&Newton. Met een cool kwastje met omgebouwd waterreservoir.

-Schetsboekjes met harde kaft. Nu van Canson, maar in de toekomst misschien iets anders. Als het maar in mijn tas past zodat ik altijd ergens een schetsje kan maken.

2 reacties op Materialen

 1. Karen schreef:

  Ha Ilse,

  Ik stuur je dit berichtje om je te laten weten dat een paar functies op je website problemen geven. Weet niet of dat alleen bij mij is of in het algemeen? Ik kan bijvoorbeeld geen reacties meer geven/geen reacties meer lezen onder je blogberichten, krijg dan een pagina met allerlei gekrabbel dat eruit ziet als een ‘error’. Dat geldt ook voor het tabblad ‘over Stampij’.
  Misschien kan je iemand anders vragen eens te checken, kijken of het probleem ook bij die ander verschijnt?
  groet!
  Karen (PS, binnenkort nog een battle? 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.